Soorten hoezen

Hoezen hebben een 3-voudige functies. Ze beschermen het product, ze zorgen voor de ladingzekerheid bij transport en ze hebben een belangrijke marketingwaarde.

Krimphoezen en stretchhoezen

De stretchhoezen van Alphapack worden op maat van de klant gemaakt. De samenstelling wordt aangepast aan het product dat verpakt moet worden. Er wordt gestreefd naar een maximale weerstand tegen perforatie en scheuren. De dikte van de hoezen worden tot een minimum herleid, rekening houdend met alle specificaties waar de hoes aan moet voldoen.

Stretchhoezen verbruiken minder energie bij het hoezen dan krimphoezen. Testen tonen aan dat eengoed ontwikkelde stretchhoes een betere lading zekerheid kan garanderen dan een krimphoes. Bijimpact laat de elasticiteit van de hoes wel een verschuiving van de goederen toe ten opzichte van het pallet, maar ze zal niet scheuren. Dit in tegenstelling tot een krimphoes, die een kleinere verschuivingtoelaat maar een hoger risico tot scheuren heeft bij impact.Er moet wel rekening gehouden worden met uw product. Indien het product beschadigd kan worden door kleine verschuivingen bij transport dan biedt een krimphoes een betere productbescherming.Een krimphoes is namelijk weinig elastisch en ‘klemt’ de producten dus beter op elkaar. Een stretchhoes laat door zijn elasticiteit onderlinge verschuivingen toe.

Een hoes wordt vaak gezien als een noodzakelijke kost maar de marketingwaarde van een mooi verpakt product, mag niet onderschat worden. Een mooie hoes kan een aanzienlijke meerwaardevoor uw product creëren en geeft uitstraling aan uw bedrijf.Daarom kunnen de hoezen van Alphapack voorzien worden van een bedrukking tot 8 kleuren en pigmentkleuring in de massa. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor het design van uw hoes onbeperkt.

Pallethoezen

Pallethoezen kunnen in diverse varianten geleverd worden, los verpakt of als buisfolie voor automatische verpakkingsinstallaties. Alphapack biedt alle varianten aan, aangepast aan uw toepassing. Zowel de vorm wordt op maat gemaakt als de grondstof samenstelling. Er kunnen ook additieven gebruikt worden voor UV-bescherming, om de hoezen anti-statisch te maken, etc. De hoezen kunnen ook gepigmenteerd en geprint worden.

S-hoezen en Y-hoezen

Alphapack levert ook S- of Y-hoezen. Dit zijn losse hoezen die voorgevormd zijn en die zo weinig mogelijk plastiek bevatten.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x