Omsnoeringslint

Alphapack biedt zowel kunststof, textiel als metalen omsnoeringsmaterialen aan alsook de bijhorende machines. Alle banden kunnen bedrukt worden met uw bedrijflogo of een andere tekst.

Kunststof omsnoering

PET

PET-omsnoeringsband of strapband wordt gebruikt bij toepassingen waar een hoge breeksterkte nodig is, dus voor de omsnoering van zware materialen. Voor vele toepassing kan staalband vervangen worden door PET band. Dit betekent uiteraard een grote besparing voor uw bedrijf maar heeft daarnaast ook andere belangrijke voordelen. 

PET band is veel veiliger om te hanteren. Het is lichter, springt minder rond, is beter manipuleerbaar en dat leidt tot minder kwetsuren. Daarnaast is er ook een ecologisch voordeel. 

Om staalband te maken zijn er hoge temperaturen nodig waardoor er dus veel energie nodig is om het te maken. Per lopende meter is er ook minder energie nodig voor het transport. PET band wordt gemaakt van gerecycleerde materialen. Het is één van de weinige materialen met een hoge functionaliteit in de industrie waarin gerecycleerde PET (oa flessen) gebruikt worden.

Alphapack levert afmeting van 9x0.4mm tot 25x1.0mm met breeksterkten van 100 tot 1170kg

PP

Poly Propyleen band (PP) wordt gebruikt voor de omsnoering van lichtere materialen. De breeksterkte is lager dan die van PET band. Voor PP geleden dezelfde economische, ecologische en veiligheidsvoordelen als PET. 

PP wordt niet gemaakt van gerecycleerde materialen.

Alphapack levert afmeting van 8x0.45mm tot 16x0.9mm met breeksterkten van 95 tot 340kg.

Textiel omsnoering

Hot Melt

Hot melt is een omsnoeringsband gemaakt van polyester (nylon) draden die samen gelijmd worden. Voor goederen met scherpe randen of als het nodig is dat de banden beter glijden, kan de textielband ook met kunststof composiet samengehouden worden, in plaats van met lijm.

Alphapack levert afmeting van 13 tot 35 mm met breeksterkten van 290 tot 1500kg. We leveren ook de buckles of klemmen en de alle toebehoren.

Geweven nylon of polyester lint

Bij geweven band worden de polyester draden niet samen gelijmd maar geweven. De breeksterkte is ongeveer hetzelfde, maar geweven band is beter bestand tegen insnijding. Deze band wordt ook gebruikt voor spanbanden.

Alphapack levert afmeting van 13 tot 35 mm met breeksterkten van 375 tot 1400kg.

Staal omsnoering

Als er een zeer sterke omsnoering nodig is, is staalband de beste oplossing. Staalband is blank, blauw, gezwart of verzinkt te verkrijgen. Voor manuele toepassing worden er enkelvoudig gerolde rollen geleverd (ribbon), voor automatische toepassing kunnen er bredere rollen geleverd (ge-oscilleerd).

Alphapack levert afmeting van 13x0.4 tot 32x1.0mm met breeksterkten van 650 tot 1030 N/mm².

Bindmachines

Alphapack levert en plaatst alle machines voor het aanbrengen van omsnoeringslint. Wij hebben handmachines (pneumatisch of op batterij), half-automatische omsnoeringstafels en vol-automatisch inline machines voor elke toepassing en elke industrie.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x